Warehouse 13

Pete Lattimer en Myka Bering, beide agenten van de Amerikaanse geheime dienst, redden het leven van de president. Kort daarna krijgen beide agenten een promotie en overplaatsing naar de afgelegen staat South Dakota.

Warehouse 13

In South Dakota bevindt zich Warehouse 13, een gigantisch en uiterst geheime opslagplaats voor paranormale items die de regering sinds de tijd van Alexander de Grote heeft verzameld.

De taak van agenten Lattimer en Bering is het opsporen van deze paranormale items en het onderzoeken van paranormale meldingen over het hele land.

Aan het begin van de serie zien beide agenten hun nieuwe opdracht als een straf maar gaandeweg aan zien ze meer en meer het nut van het werk dat ze doen.

Over de serie

De serie is in feite een kruising tussen Indiana Jones en The X-files en heeft uiteindelijk 5 seizoenen gelopen. Na het vijfde seizoen werd de serie stopgezet omwille van de dalende kijkcijfers.

In loop van de serie passeren ook verschillende grote namen uit de SF-wereld de revue als gastacteur.   Zo zie je onder andere: Jerry Ryan, Kate Mulgrew, Erick Avari en Brent Spiner.

[imdb id=”tt1132290″]