Travelers

Vijf tijdreizigers, gestrand in het heden in een voor hen onbekend leven. Hun missie? De mensheid redden van hun grootste vijand: zichzelf.

Concept

Deze Netflix originals serie speelt zich af in de 21e eeuw, waar enkele gebeurtenissen leidden tot een catastrofe die resulteerde in een wapenwedloop en de dood van 91 miljoen mensen.

Om dit te voorkomen wordt in de toekomst een programma opgezet dat vrijwilligers terug de tijd in stuurt, de zogenaamde “Travelers”.

Deze Travelers worden teruggestuurd in het lichaam van een “host”. Deze host is een persoon van wie men het exacte tijdstip van overlijden kent. De Traveler neemt zijn geest over vlak voor die sterft en moet het leven van de host verderzetten. Dit overkomt ook de hoofdpersonages, die het echter niet allemaal even goed getroffen hebben met hun gastheer…

 

Hoofdpersonages

De vijf Travelers zijn Philip, Marcy, Carly, Trevor en agent Maclaren.

  • Philip is een drugsverslaafde junkie en zijn host stierf daarom ook aan een overdosis. Zijn Traveler is de historicus van het gezelschap, die exact weet wie wanneer zal sterven.
  • Marcy was mentaal gehandicapt en leefde met haar social worker David. Ze heeft moeite om haar werk als Traveler voor hem te verbergen.
  • Trevor was een quarterback in rugby en had problemen met zijn ouders omdat hij zich misdroeg op school. Dit kon zijn vader echter niet veel schelen, zolang hij maar rugby bleef doen.
  • Voordat ze een host voor een Traveler werd, was Carly een moeder die door haar dronken man mishandeld werd. Als Traveler is ze veel zelfverzekerder en is ze haar echtgenoot de baas geworden.

De vier werden achterna gezeten door agent Maclaren van de FBI maar hij stierf tijdens de achtervolging en werd een host voor een Traveler. Samen vormen ze een team van vijf Travelers (er zijn meer teams) die enkele missies moeten uitvoeren in het verleden. Alleen zo kunnen ze de toekomst redden.

Over de serie

De serie werd in ontwikkeld door de Canadees Brad Wright. Het eerste seizoen werd op 17 oktober 2017 op Netflix gezet en bevat 12 afleveringen. In maart van datzelfde jaar werd er begonnen met de opnames voor een tweede seizoen.

Trailer