Torchwood

Torchwood. Ze staan buiten de regering en boven de politie. Ze houden zich bezig met het het opsporen van buitenaards leven op aarde en het voorbereiden van het menselijke ras op wat de toekomst zal brengen.

Captain Jack Harkness

captain-jack-harkness-torchwoodPolitie-agente Gwen Cooper onderzoekt een moord wanneer ze plots en zonder veel uitleg de plaats van de misdaad moet verlaten op bevel van het Torchwood – team. Geïntrigeerd door de geheimzinnigheid die rond dit team hangt, houdt ze de boel vanop een afstand in de gaten waardoor ze te weten komt dat het team geleid wordt door Captain Jack Harkness en blijkbaar over speciale technologie beschikt.

Geleid door haar nieuwgierigheid probeert ze meer te ontdekken over Torchwood en Captain Jack Harkness. Er blijkt maar één persoon met deze naam bekend te zijn en dat was een luchtmachtofficier die in 1941 spoorloos verdween…de zaken worden alleen mysterieuzer.

Uiteindelijk weet Gwen het Torchwood – team te achtervolgen en met een list het hoofdkwartier binnen te komen. Daar ontdekt ze dan uiteindelijk hoe zaken in elkaar zitten: Torchwood blijkt een organisatie te zijn die boven en buiten de wet staat, met als missie om buitenaardse wezens en technologieën op aarde op te sporen om de mensheid te wapenen voor de toekomst.

Wanneer er een vacature vrijkomt in het team, krijgt Gwen de job aangeboden en kan het avontuur beginnen.

Doctor Who

tardisTorchwood is in feite een spin-off van die andere bekende Britse TV-serie, Doctor Who. Captain Jack Harkness was een reisgenoot van de Doctor die opviel door zijn nogal vrije (seksuele) overtuigingen. Het personage was zo populair dat het zijn eigen spin-off heeft gekregen.
Hoewel het niet nodig is om Doctor Who gezien te hebben voor je aan de serie begint, geeft het wel een meerwaarde omdat je dan meer weet over Captain Jack dan de personages van de serie zelf. Captain Jack houdt zijn identiteit namelijk verborgen voor zijn collega’s bij Torchwood zodat jij dan, als kijker, de enige bent die weet dat hij in feite een tijdreiziger is uit de 51ste eeuw.

Bovendien lijken de series Doctor Who en Torchwood weinig op elkaar. De serie is een stuk donkerder dan Doctor Who en door het taalgebruik, het bloed en de seks die er in voorkomen minder geschikt voor jeugdige kijkers. Maar ja, in een tijd van Game of Thrones & co, wie zijn wij om hier oordelen over te vellen…