The Return of….Stargate!

Na het stopzetten van Stargate Universe was het al geruime tijd stil geworden rond het Stargate-verhaal maar nu is er goed nieuws! Een nieuwe Stargate – telg is in de maak!

Even opfrissen

In 1994 ontdekten we de Stargate in de gelijknamige film. Een groot rond toestel waarmee een stabiel wormgat wordt gevormd waardoor je in een oogwenk naar de andere kant van de melkweg kan reizen.

Een kwaadwillig buitenaards ras, de Goa’uld, gebruikte dit toestel om de oude volkeren van de aarde te ontvoeren naar diverse planeten om hen daar te dienen als slaven.

3 TV-series

Uit de film vloeiden nog 3 TV-series voort: Stargate SG-1, Stargate Atlantis en Stargate Universe. Stargate SG-1 hoort met 10 seizoenen bij de langstlopende Sci-Fi series. Stargate Atlantis hield het nog 5 seizoenen vol maar Stargate Universe haalde jammer genoeg slechts 2 seizoenen.

Na het stopzetten van Stargate Universe werd het even stil maar nu is er dus nieuws op komst!

Stargate Origins

In het najaar zal de nieuwste incarnatie van het Stargate-universum, getiteld Stargate Origins, gelanceerd worden. Het wordt een serie met korte afleveringen, van telkens slechts 10 minuten, die uitsluitend beschikbaar zullen zijn via een digitaal kanaal, meer bepaald de website Stargate Command.

Deze site zal niet enkel de afleveringen van de nieuwe serie bevatten maar daarnaast ook boordevol zitten met allerlei content over het Stargate Universum.

De serie zelf zal een prequel zijn met als hoofdpersoon de jonge Catherine Langford. We volgen hoe zij de Stargate ontdekt en uitgroeit tot de expert die we zien in de film waarmee het allemaal begon.

Spanning verzekerd!

 

SF47 Je leest dit op SF47.be, de grootste online Science-Fiction familie van België. Word lid en krijg toegang tot alle informatie!