Terra Nova

Terra Nova is een serie over mensen in de toekomst in een omgeving die enorm aan Jurassic Park doet denken. Geen slechte serie, maar spijtiggenoeg maar 1 seizoen…

Plot

Verre toekomst, 2149. De mensen hebben -zoals gewoonlijk in dit soort verhalen- het weer goed voor mekaar gekregen om de aarde zwaar te vervuilen en over te bevolken met mensen. Oplossing van dit alles? Een soort “Stargate” (niet erg origineel) naar het verleden.

Initieel sturen ze mensen terug om het verleden te wijzigen, maar of dit meer naar een ontsnappingsutopia begint te ruiken, is natuurlijk de vraag. Alles draait rond de familie Shannon, bestaande uit vader Jim, moeder Elisabeth en hun drie kinderen Josh, Maddy en Zoe: via hen verkennen we deze prehistorische wereld.

De wereld rondom hen is letterlijk een “verloren Jurassic Park” (wederom niet erg origineel). Natuurlijk moet er een 2e groepering mensen ontstaan, wat misdadigers terug gestuurd worden in de tijd etc. om alles wat spannender te maken.

De serie

De serie liep maar 1 seizoen. Reden? ’t Was nogal duur. De serie werd geheel op locatie gefilmd in Australië. Uitvoerende producenten waren o.a. Steven Spielberg (Jurassic Park) en Brannon Braga (Star Trek). De piloot alleen al kostte al 14 miljoen dollar. Naast de hoge kost (duurste serie ooit fluisterden ze), waren ook tegenvallende kijkcijfers de reden om deze serie vroegtijdig the way of the dinosaurs te laten gaan… Spijtig, want àls je dan de serie volgde zit je een beetje met een (dinosaurus)ei: hoe moet het nu verder?

Wie toch zich er eens aan wil wagen, de serie is mooi in DVD-box verkrijgbaar ook al telt ze maar 13 afleveringen.

Meer weten?

Wikipedia

 
[imdb id=”tt1641349″]