Terminator

Als je als jongeman een futuristische robot achter je krijgt met als het enige doel je te vermoorden, dan weet je dat de Terminator achter je aanzit. Ergens in de toekomst komt er een Judgement Day, en nemen de machines de wereld over,…


Terminator Salvation: The Future Begins

Films

Terminator startte als als een reeks van 3, later 4 science fiction films over een heel eenvoudig feit: ergens in de toekomst worden machines intelligent, en hun vijand is hun schepper: de mens. Na de Dag des Oordeels, de dag dat Skynet (jawel!) intelligent wordt en machines A.I. worden, nemen ze de wereld over. De mensen worden hun slaven. Echter is er daar in de toekomst een rebellenleider, John Connor, die daar een stokje probeert voor te steken. De machines zien maar 1 uitweg: robots van een metalen skelet-met-huid-erover, Terminators, terugsturen in de tijd om John te vermoorden voor hij ooit een gevaar wordt.

I’ll be back

In de 1e film “The Terminator” gaat de Terminator T-800/T-101 (Arnold Schwarzenegger)  achter de moeder van John aan, Sarah Connor (de onvergelijkbare Linda Hamilton) om zo het verzet in de kiem te smoren. Een spannende achtervolging is het resultaat. Oh ja, terugsturen in de tijd gebeurt naakt. Het is maar een weetje.

[imdb id=”tt0088247″]

Hasta la vista baby

In de 2e film gaat een geavanceerdere Terminator T-1000 met vloeibaar metalen skelet achter een jonge John Connor zelf aan. Raar maar waar wordt een T-800 als ouder model door de rebellie eveneens teruggestuurd om John te helpen met verdedigen. De ‘bad guy’ Arnie uit film 1 wordt de goeie in deze 2e film “Terminator 2: Judgment Day”

Voor wie het zich afvraagt: ja, de 2e Terminatorfilm was de beste van de hoop: de heren van “Honest trailers” maakten het ons ook duidelijk wààrom T2 alle andere films overbodig maakten en hoe ze hen alle kansen op succes ontnamen. Bekijk deze extra grappige kijk op Terminator hieronder.

 

[imdb id=”tt0103064″]

Meer

De 3e film “Rise of the Machines” brengt dan weer een dame als Terminator T-X terug uit de toekomst met een jacht achter een nog meer volwassenere John Connor.

terminator-tijdlijn
Terminator tijdlijn

De 4e film “Terminator: Salvation” doet je dan weer twijfelen over de terminator zelf: aan welke kant staat hij? Wat is z’n bedoeling. Waar de 3e wat goedkoop amusement was, is deze er weer “boenk op”.

De 5e film “Terminator Genisys” kwam er mooi aan in 2015. “Arnie” is hier weer terug in volle glorie. Het verhaal echter is wat “moeilijk te begrijpen” omdat je niet exact weet hoe de tijdlijn in elkaar zit, en dat leidt tot platte actie. Hiernaast staat dan ook een schema met alle tijdlijnen mooi naast elkaar die dit veel duidelijker moet maken (klik er maar op voor alle details).

De serie

Een serie was onvermijdelijk om meer geld uit Terminators te slaan. “Terminator: The Sarah Connor Chronicles”: deze serie speelt zich af na de gebeurtenissen uit Terminator 2, en draait om Sarah en John die nog altijd worden achtervolgd door Terminators uit de toekomst. Groots was/is deze serie niet echt, maar voor de Terminator-fan wel een leuke extra.

[imdb id=”tt0851851″]

Meer weten?

Officiële website (van de 2015-film)

Wikipedia