Star Trek Timelines beschikbaar

Star Trek Timelines, een uniek spel voor Android en Apple’s iOS dat zich afspeelt in het Star Trek universum, is nu beschikbaar. Laat ons dit even van dichterbij bekijken…

Disruptor Beam

De makers van deze nieuwste Star Trek-game heten “Disruptor beam”, een naam die elke Star Trek fan zal herkennen. Samen met CBS is dit spelletje voor je smartphone of tablet de nieuwe ode aan Star Trek’s 50-jarig bestaan.

Star Trek Timelines

Het spel zelf is beschikbaar in (op dit moment gratis) de App Store voor iPhone, iPad en iPod Touch, en op Google Play voor onze Android-vrienden. Het spel biedt “in app aankopen” aan. Vele personages kunnen, dankzij de license van CBS, hun verschijning maken in dit hele sfeervolle spel.

 

Het spelletje zelf draait om de galaxy te verkennen, met een deeltje 3D-graphics en gevechten, maar ook puzzels die met het juiste personeel een stukje makkelijker worden. Dankzij een handige breuk in het space/time-continuum heeft tijd geen betekenis meer en kunnen al je geliefde personages samenwerken (of tegenwerken): zowel Kirk, Worf, Picard, Janeway, Scotty, Quark, Sisko of eender wie passeren de revue. Je kan zelf je eigen ideale crew (ongeveer) samenstellen.

Gameplay

john-delancie-qHet spelletje zelf hebben we getest en vergt enige gewenning. Het is heel sfeervol met de gesproken (!) intro’s van de immergeliefde Q (John DeLancie) en leuke samples her en der van andere stemmen, maar soms mis je een beetje controle. Je krijgt een starship onder je achterste geduwd als kapitein en dan stel je je crew samen. Het verhaal start en je moet wat strategisch goeie antwoorden geven. Het doet denken aan een adventure van zoveel jaren geleden. Tegelijkertijd moet je dan missies ondernemen, waarin je moet vechten, in een 3D-omgeving, tegen vijanden.

Ook moet je landingsparties uitvoeren. Deze gaan natuurlijk beter met het juiste personeel dat je selecteert uit je crew. Ieder heeft zo z’n specialiteit zie je.

Toch na een uurtje spelen, zijn we zelf nog niet volledig overtuigd. Het ziet er allemaal heel gelikt uit, ademt sfeer, maar de gameplay is wat… onsamenhangend: dan weer dit, dan weer dat, veel knopjes in de interface. Daarentegen is de relatieve “vrijheid” die je krijgt in het universum wel leuk. Het is -voor een mobiel platform- wel een indrukwekkende verwezelijking.

Star-Trek-Timelines-Logo-Black-660x297De gameplay zal nog wel wat verbeteren, daar Disruptor Beam beloofde om ook na de lancering het spel te vebeteren, uit te breiden met extra features, sterrenschepen en in-game evenementen. Je kan trouwens live op hun site de ontwikkeling volgen. Ze posten ook regelmatig leuke behind the scenes.

 

Meer info

 

 

SF47 Je leest dit op SF47.be, de grootste online Science-Fiction familie van België. Word lid en krijg toegang tot alle informatie!