Star Trek Discovery krijgt vorm

Langzaam maar zeker begint de nieuwe Star Trek-serie vorm te krijgen. Tijd om even alles op een rijtje te zetten: een round-up zoals de Amerikanen zouden zeggen.

Het schip

In ons ander artikel kon je al kennis maken met Star Trek Discovery. Het schip zelf deed alvast wat stof opwaaien. Het was immers niét wat de fans verwachtten; in plaats van de mooie ‘ronde’ vormen die Star Trek schepen kenmerkt, krijgen we hier iets wat een vliegende pizzasnijder wordt genoemd door fans. Geen mooie afgeronde ‘nacelles’, geen ronde schotel zoals we het kennen. Het zou zelfs geïnspireerd zijn op onder andere… radiators volgens Matt Jeffries, de designer. Zo is de driehoek als nek “te kwetsbaar” om realistisch te zijn in het Star Trek-universum

De crew

De kapitein

Recentelijk kennen we ook de kapitein van de USS Discovery. Het is Jason Isaacs (‘Lucius Malfoy’ uit Harry Potter) die de rol voor zich gaat nemen. De kapitein zou de naam Captain Lorca dragen. Echter, in tegenstelling tot de andere reeksen, is de kapitein niet dé ster van de show. Dat is voorbehouden voor iemand anders…

Meer over Jason Isaacs op IMDB

“Number One”

De eerste officier, “Number One”, heeft ook een naam: Lieutenant Commander Rainsford. De rol zal gespeeld worden door Sonequa Martin-Green bekend uit The Walking Dead. Het is een heel belangrijke rol, maar hoe het hele plaatje in elkaar past, is nog een raadsel.

Meer over Sonequa Martin-Green op IMDB

En nog…

Wat we nog weten is dat Mary Wiseman de rol van Cadet Tilly gaat vertolken, een studente die in haar laatste jaar aan Starfleet Academy op de Discovery gestationeerd wordt. We wisten al dat Michelle Yeoh de rol van Captain Georgiou op haar neemt, en verder is er nog Doug Jones als Lt. Saru, Science Officer; & Anthony Rapp als Lt. Stamets, een wetenschapper. Volgens geruchten zouden er ook nog wat admiraals moeten verschijnen in de nieuwe serie: benieuwd wie dat worden.

Meer over de rest van de cast op IMDB

Maar ook: Klingons!

De grote nieuwigheid zijn de Klingons. Blijkbaar krijgen we een recurrente focus op het Klingon Rijk. Zo gaat volgens de geruchtenmolen Shazad Latif (Penny Dreadful) de rol spelen van  Kol, een Klingon “commanding officer.” Zijn leermeester,  T’Kuvma, zal gespeeld worden door Chris Obi (uit Roots & Bryan Fuller’s American Gods) en probeert enkele Klingon huizen te verenigen. Tot slot hebben we Mary Chieffo, de 3e Klingon, L’Rell, de “Battle Deck Commander” van Kol’s schip. De geruchten dat we een prequel zouden krijgen met Discovery van ‘vlak voor de originele serie’, wordt dus steeds meer en meer bevestigd.

Klingon kostuums

Meer over de rest van de cast op IMDB

 

SF47 Je leest dit op SF47.be, de grootste online Science-Fiction familie van België. Word lid en krijg een jaar lang toegang tot alle Science Fiction-informatie voor maar 5 euro!