Star Trek Discovery en muziek

Jeff Russo is nu de officiële huiscomponist voor CBS’s nieuwe Star Trek, maar hij was niet de enige in de race. Op een gegeven moment was de Star Trek VI-componist Cliff Eidelman in de running, en hoewel het niet werkte, bleef hij werken.

Zoals bekendgemaakt in een Facebook Live chat eerder deze week, en gerapporteerd door Trek Movie, Eidelman, die de score voor Star Trek VI: The Undiscovered Country ooit maakte, was  vorig jaar in gesprek met Bryan Fuller van Discovery om te werken aan de show.

“Toen ik binnenkwam beschreven ze wat ze aan het doen waren en vroeg hij me of ik een thema zou schrijven,” zei Eidelman. Volgens Eidelman was hij aanvankelijk verbonden met Fuller op aanbeveling van Nicholas Meyer, de directeur van Star Trek VI en een consultancy producent op Discovery. Dus Eidelman schreef een thema, en dan nog een stuk, voor Fuller om z’n mening over te vormen.

Maar toen Fuller naar voren kwam als de mogelijke winnaar, viel de deal uit elkaar. “Nieuwe mensen kwamen binnen en ze gingen een andere richting in,” legde Eidelman uit. “De reden dat ik er was, was vanwege Bryan Fuller, en toen hij vertrok, ging ik met hem mee en werd niet weerhouden. Ik was niet officeel betrokken. Ik was nooit formeel gehuurd of aangenomen. Ik was gewoon aangemoedigd geweest om deel te nemen aan dit project. ‘

Maar hoewel zijn officiële werkzaamheden eindigden, was Eidelman betoverd met wat hij had gemaakt. Zo maakte hij Into The Unknown (wat je nu hieronder & op Spotify kan beluisteren). De tracks zijn een intrigerende kijk op een alternatief universum. Jammer dat het niet werkte.

Beluister op open.​spotify.​com