Spock’s vader Sarek in Star Trek Discovery

Het blijft Discovery-nieuws regenen. Nu is ook de acteur gecast die als Spock’s vader gaat verschijnen in de nieuwste serie, Star Trek: Discovery.

Sarek

2 acteurs

Voor wie het nog niet wist, Sarek is de vader van Spock in het Star Trek universum. De rol werd initieel gespeeld door Mark Lenard in de originele Star Trek en in Star Trek: The Next Generation, maar vertolkt door Ben Cross in de Star Trek-film uit 2009 met de “nieuwe cast”.

Geschiedenis

Sarek werd geboren in 2165. Hij is de zoon van Skon van Vulcan en de kleinzoon van Solkar (de eerste Vulcan ambassador op Aarde). Sarek was twee keer getrouwd en had twee zonen. Voorafgaand aan zijn eerste huwelijk had hij een relatie met de Vulcan priesteres, T’Rei, die Sarek’s eerste zoon Sybok, een karakter niet ontwikkeld tot de vijfde speelfilm in de late jaren ’80. Sarek trouwde met Amanda Grayson, een inwoner van de planeet Aarde. Na de dood van Amanda trouwde Sarek met  Perrin, ook de mens. Sarek en Perrin had geen kinderen.

Sarek’s tweede zoon, Spock, ging naar Starfleet Academy. 18 Jaar lang waren ze van elkaar vervreemd, maar door een missie waar Spock z’n vaders leven redde, kwamen ze terug meer bij elkaar.

James Frain

True Blood

Het zal Brits acteur James Frain zijn die de de eer te beurt valt om de rol van Sarek in deze serie te vertolken. James zou je kunnen herkennen van rollen uit Agent CarterOrphan BlackGothamPrime SuspectElizabethThe TudorsFlashForwardTrue Blood of Tron Legacy. 

Achtergrond

Frain werd geboren in Leeds maar groeide op in Stansted Mountfitchet in een gezin van acht kinderen.

Hij heeft zijn middelbare school doorlopen aan de Newport Free Grammar School in Newport. Hierna ging hij studeren aan de Universiteit van East Anglia in Norwich waar hij afstudeerde in Engels, film en drama. Het acteren heeft Frain geleerd aan de Central School of Speech and Drama in Londen.

Frain is ook actief als acteur in het theater in Engeland als in de Verenigde Staten. Hij heeft ook eenmaal opgetreden op Broadway, in 2007 speelde hij in het toneelstuk The Homecomming als Teddy. Frain is vanaf 2004 getrouwd met Marta Cunningham met wie hij twee kinderen heeft.

Meer weten?

Meer weten? Ontdek al onze informatie over Star Trek Discovery. Tip: aangemeld in onze ledenomgeving zie je meer!

 

SF47 Je leest dit op SF47.be, de grootste online Science-Fiction familie van België. Word lid en krijg toegang tot alle informatie!