Solo: A Star Wars Story – trailer

De eerste trailer van de Disney-film Solo: A Star Wars Story is er! Die heeft behoorlijk lang op zich laten wachten, naar het schijnt omdat de film nogal wat rommelig was.

Toch doen de eerste beelden alvast verlangen naar meer. Solo: A Star Wars Story speelt zich af voor de gebeurtenissen in A New Hope. (net zoals Rogue One: A Star Wars Story trouwens)

Han Solo (Alden Ehrenreich) bevindt zich in de krochten van de criminele onderwereld en ontmoet tijdens een opdracht zijn toekomstige copiloot Chewbacca (Joonas Suotamo) en de beruchte gokker met de naam Lando Calrissian (Donald Glover). Naast Ehrenreich, Suotamo en Glover spelen ook Woody Harrelson (Beckett, de mentor van Han), Emilia Clarke (jawel, Daenerys Targaryen uit Game of Thrones!) , Thandie Newton, Paul Bettany en Phoebe Waller-Bridge hoofdrollen in de film.

De film zou oorspronkelijk geregisseerd worden door het duo Phil Lord en Chris Miller, maar zij werden tijdens de opnames aan de kant gezet. Daarna was het Ron Howard die het roer overnam en flink wat heropnames mocht maken. Ron Howard is bekend van klasse-films zoals Apollo 13, thee Da Vinci code, Mars,… Hoeveel zijn aandeel in het eindproduct is, weten we niet, maar het is duidelijk dat Howard zijn eigen stempel op deze tweede spin-off drukt. Solo: A Star Wars Story draait vanaf 24 mei 2018 in de bioscoop.

Een dingetje moet ons toch van het hart: “auto’s” in Star Wars? 

 

SF47 Je leest dit op SF47.be, de grootste online Science-Fiction familie van België. Word lid en krijg toegang tot alle informatie!