Slechtste Science Fiction ooit

We hebben het vaak over top-SciFi-series & top science-fiction films. Maar welke 5 films moét je zéker niet zien, tenzij je eens deftig je ziek wil voelen? Een lijstje met enkele dieptepunten.

Aftellen

#5: Space Mutiny

space-mutiny-vhsOp plaats 33 in de IMDB bottom 100 vinden we “Space Mutiny” als film uit 1988. Het plot draait om een piloot van een ruimteschip die de enige hoop is om een muiterij te stoppen. Z’n beveiligingscrew wil namelijk iedereen als slaaf verkopen, en enkel hij kan dat verhinderen… Met een IMDB-score van 2/10 is dit al een bijna historisch dieptepunt voor een Engelstalige film. Het meest interessante van de hele film is de stofkaft rond de videohoes…  De volledige film is bewonderbaar op YouTube.

#4: Jurassic Shark

Plaats 27 in de laagste 100 van IMDB wordt voorbehouden voor “Attack of the Jurassic Shark” uit 2012. Persoonlijk doet het plot me denken aan een mix van Jurassic Park, Sharknado, en Jaws. Hun verhaal gaat over een oliebedrijf dat per toeval een prehistorische haai bevrijdt uit ijs. Een groep dieven en (mooie) vrouwelijke studentes moeten samen op een afgelegen stuk land (!) deze jager ontwijken… Slechte special effects, slechte plots en slecht acteerwerk maken dit een pareltje om (nooit) te zien.

 

#3: Hobgoblins

hobgoblins-2-beeldDe 24de plaats wordt warmgehouden door “Hobgoblins”, een film uit 1988. Met een iets hogere score (2,3) maar door meer mensen slecht bevonden is deze superslechte kopie van Gremlins terecht slecht bevonden. Het plot gaat over aliens die door een security guard op de voeten gezeten worden en mensen hun fantasieën werkelijkheid laten worden. De aliens lijken echter meer op slechte handpoppen uit het vuilnis van de Muppet-studio dan op echte personages… De volledige film is bekijkbaar op YouTube. Voor de fans: in 2009 werd er een “2” van gemaakt.

#2: Monster a-Go Go

Wie in de IMDB bottom-100 snuitstert, vindt op 22 de film Monster a-Go Go, een prent uit 1965. Met een score van (eveneens) 2,3 op 10 is dit ook een all time low. Het plot is typisch “oude SF”: een ruimtecapsule valt uit de ruimte en de astronaut verdwijnt spoorloos. Zou hij iets kunnen te maken hebben met het monster dat ronddwaalt? (duuuuu’h!)  – Het is zo’n film die elke tiener met een iPhone en 3 euro aan grime tegenwoordig 1000x beter zou kunnen maken. Ook Youtube herbergt deze volledige film, waar monsters gewoon traagwandelende starende mensen zijn…

monster-a-go-go

Slechtste SF ooit

#1: Turks in Space

De film met de illustere naam “Dünyayi Kurtaran Adam’in Oglu”, oftewel “Turks in Space” als engelse titel is volgens de IMDB-kijker met een score van 1,9/10 officieel de slechtste Science Fiction-film ooit, op plaats 7 van de slechtste films aller tijden. 12500 mensen delen deze mening over deze film uit 2006, en het enige wat ons bekend is van deze draak van een film is dat het gaat over een Turkse familie die zich moet aanpassen aan leven in een ander zonnestelsel.

Een beetje verder zoeken leerde ons dat de bijnaam voor deze film “Turkish Star Wars 2” is. Met letterlijk scènes (beelden) overnemen van Star Wars is dit een échte sequel op een al bèta film. Volgens de kenners zou de eerste “Turkish Star Wars” nog te pruimen zijn geweest als Turkse bijna parodie remake van Star Wars gemixed met Indiana Jones. Deze film zou dit niét zijn.

Toch het internet zou het internet niet zijn, als je de trailer van deze sequel niet zou vinden. We willen hem je niet onthouden! Kotszakjes klaar?

 

 

Je leest dit leuk artikel op SF47.be, de Science-Fiction website van België. Waarom geen lid worden en toegang hebben tot de volledige website en de kans krijgen om samen leuke activiteiten doen? Lid worden is heel eenvoudig!