Robocop

In de toekomst is Detroit een stad die barst van misdaad en geweld. De politie kan vaak niets beginnen tegen de georganiseerde misdaad en de agenten dreigen met stakingen omdat ze overbezet en onderbetaald zijn en zich ook niet langer veilig voelen.

Alex Murphy

Alex Murphy is nieuw aangesteld bij de politie in Detroit. Al bij de eerste arrestatie die hij samen met zijn partner moet verrichten, loopt het grondig mis en Alex wordt gruwelijk vermoord.

Oscorp, een bedrijf dat wapens maakt, ziet schoon zijn kans en gebruikt het lichaam van Alex voor een project waar ze mee bezig zijn: het maken van een super-politieman, half mens en half machine: Robocop.

Oud?

De film kwam uit in 1987 en is geregisseerd door Paul Verhoeven. Hij was eerst niet geïnteresseerd om dit project aan te nemen, maar na aandringen van zijn echtgenote heeft hij toch aanvaard. Alhoewel de film dus intussen al op leeftijd is, komen de meeste special effects nog steeds goed over, met uitzondering van enkele stop-motion scènes hier en daar.

Sequels

Er volgden nog 2 sequels: Robocop 2 in 1990 en Robocop in 1993. Naast de sequels kwam er ook een TV-serie voort uit de film die van start ging in 1994 maar na slechts 22 afleveringen werd stopgezet wegens hoge productiekosten en tegenvallende kijkcijfers.

In 2014 werd er ook nog een reboot gemaakt van de eerste Robocop – film.

 

[imdb id=”tt0093870″]

 

[imdb id=”tt1234721″]