Rick and Morty

Heeft u al gehoord van ‘Rick and Morty’? Grote kans van niet, aangezien de show voornamelijk populair is in de Verenigde Staten. De kortste beschrijving die ik kan geven is waarschijnlijk ‘sci-fi meets cartoon meets jokes’… De BESTE jokes…

Waar gaat het over?

Rick and Morty heeft een aantal hoofdpersonages waaronder de twee naar wie de show genoemd is: Rick en Morty. Morty is een jongetje van 14 jaar oud. Hij doet het niet goed op school, heeft geen vrienden en is sociaal oncomfortabel. Zijn opa, Rick, neemt hem mee op allerlei avonturen in het universum waar ze de raarste dingen beleven. Waar ze dan precies naar toe gaan, is simpel te beantwoorden: overal! Rick is een genie en heeft alles ondertussen al uitgevonden, interdimensie reizen doorheen portalen, inbegrepen. Dit is waar hij zijn kleinzoon mee naar toe neemt. Gecombineerd met alle futuristische en ouderwetse volkeren, planeten en technologie die ze tegenkomen, klasseert het naar mijn mening makkelijk in de sci-fi box.

Verder heb je dan nog de rest van de familie, nl. Beth (de moeder), Jerry (de vader) en Summer (de dochter). Zij beleven altijd naast Rick en Morty verschillende verhalen en dit wordt op zo’n goede manier getoond, dat geen van beide belangrijker of meer in de voorgrond voelt dan de andere. Hierdoor lijkt elk personage even belangrijk te zijn en geven ze allemaal hun eigen personaliteit aan de serie. Samen met een hele hoop andere zijpersonages en de originaliteit van het script, voelt elke aflevering uniek aan en even memorabel.

https://www.youtube.com/watch?v=0NGKlMnhZY0

Waarom is dit de moeite?

Een van de dingen die deze show zo enorm onderscheidt van de rest, is de humor van de serie. Elke aflevering is duidelijk goed doordacht en er wordt enorm ingespeeld op clichés, standaarden en zelfs de actualiteit. Soms zijn dingen grappig, terwijl die dat helemaal niet zouden mogen zijn zoals bijvoorbeeld het alcoholprobleem van Beth. Dit klinkt erg serieus (en dat is het ook), maar dit wordt op een hilarische manier getoond waardoor je eerder moet lachen dan diep fronsen.

Van onze redacteur Bas:

bas-podcast“Persoonlijk vind ik het (een van) de beste serie van het moment en ik heb enorm genoten van de eerste twee seizoenen. Nu is het nog wel even afwachten voor het derde seizoen, dat komt waarschijnlijk ergens uit in 2017, maar ondertussen kan je de eerste twee seizoen al zien. Voor de Netflix-gebruikers: enkel het eerste seizoen is daarop te vinden.”

Om af te sluiten: het is leuk, het is grappig, het is origineel… en boven alles, het is enorm vermakende science fiction en zeker waard om 20 minuten aan te spenderen (zo lang zijn de afleveringen).

 

SF47 Je leest dit op SF47.be, de grootste online Science-Fiction familie van België. Word lid en krijg toegang tot alle informatie!