Premièredatum Star Trek Discovery gekend!

Het lange wachten wordt beloond want het is eindelijk zover: er is bekend gemaakt vanaf wanneer Star Trek Discovery, het nieuwste hoofdstuk in de Star Trek – saga te zien zal zijn.

Première

In de Verenigde Staten en Canada zal de serie te zien zijn vanaf 24 september 2017. In de Verenigde Staten zal dat via CBS All Acces zijn en in Canada via Space Channel.

De rest van de wereld zal de première via Netflix kunnen bekijken vanaf 25 september 2017.

Hoofdstukken

Het eerste seizoen van Star Trek Discovery zal bestaan uit 15 afleveringen die opgedeeld zullen zijn in 2 hoofdstukken.

In de VS en Canada zal het eerste hoofdstuk van 8 afleveringen lopen tussen 24 september 2017 en 5 november 2017. In januari 2018 zal dan het tweede hoofdstuk starten.

Voor de rest van de wereld zal het eerste hoofdstuk van 8 afleveringen te zien zijn via Netflix van 25 september 2017 tot en met 6 november 2017. Het tweede hoofdstuk zal ook hier starten in januari 2018.

Het verhaal

Nog even kort samenvatten waar het in deze serie om gaat: we volgen ook hier de missies van Starfleet terwijl zij op ontdekkingstocht naar nieuwe werelden en beschavingen gaan waarbij een bepaalde Starfleet – officier centraal staat die in de loop van de serie zal leren dat je eerst jezelf moet begrijpen alvorens je andere beschavingen kan begrijpen.

Hoewel we op reis gaan met een hele nieuwe bemanning en een heel nieuw schip blijft hetzelfde gedachtengoed uit de andere Star Trek – incarnaties wel hezelfde.

Het aftellen kan nu echt beginnen!