Pokemon Go uit in België – tips & tricks

Het is eindelijk zo ver! Pokemon Go is beschikbaar in ons Belgenlandje. SF-site of niet, onze leden spelen het, dus even een artikeltje vol informatie, tips en tricks.

Vooraleer we verdergaan: Pokemon Go is een Augmented Reality spel, kortom, plaatst fictieve figuurtjes in een echt landschap rondom je. Vergeet het echte landschap en haar gevaren (auto’s, treinen, afgronden, …) niet als je naar het scherm van je smartphone staart. Wees voorzichtig, geen enkel getekend figuurtje is het waard om jezelf in gevaar te plaatsen. 

Pokémon Go

Eens je level 5 bent ga je moeten kiezen voor een KLEUR van team dat je wil volgen. SF47 kiest voor BLAUW. Je kan aansluiten aldus bij onze kleur. Maakt alles wat leuker! Overtuig je vrienden!

UPDATE (8/8/2016): sinds de laatste versie van Pokémon Go, kan je ook éénmalig je naam wijzigen (onder Settings, en dan onderaan). Kies dan als naam “VoornaamSF47“, bijvoorbeeld “StevenSF47” in mijn geval, met je voornaam startend met een hoofdletter en ‘SF47’ in hoofdletters. Dan herkennen we mekaar makkelijker in het Pokemon Go-spel!

Starten met Pokémon Go

In Pokémon Go heb je 1 doel: verzamel alle 150 Pokémon en wordt de beste trainer ter wereld. Om te beginnen moet je Pokémon Go installeren en een account aanmaken. Dit doe je door je aan te melden met je Google-account of met je Pokémon Trainer Club-account. We raden aan om je Google-account te gebruiken, want de trainer-account is dikwijls niet aanmaakbaar door alle drukte van alle opstartende spelers. Let wel: Pokemon Go krijgt toegang tot je Google-gegevens (e-mail, naam,…) maar zal natuurlijk niét je mails lezen of zo.

Dan ga je jouw 1e Pokemon mogen vangen van zodra je de app opstart: kies uit Bulbasaur, Squirtle of Charmander. (je kan later de anderen ook nog vangen tijdens het spel)

 

Pokemon vangen

Pokemon vangen gaat vanzelf: eens je op je kaartje een pokemon ziet verschijnen, sleep de Pokeball er naar toe (met een draai voor extra puntjes) als het groene cirkeltje het kleinst is en hopla, gevangen! Zo bouw je je verzameling op.

Pokéstops

Ga ook langs de zogenaamde Pokéstops: daar krijg je allemaal extra dingen nuttig om je missie te voltooien. Een blauw staafje op je kaart is een PokeStop, waar je diverse spullen kunt halen. Loop naar een PokéStop toe en je ziet dat de bovenkant verandert in een Pokéball. Dit betekent dat je dichtbij genoeg bent om er gebruik van te maken. Tik op de PokéStop en er verschijnt een blauwe cirkel. Door over de cirkel heen te vegen gaat hij draaien en komen er spullen uit.

pokemon-go-screenshots

Alle speciale dingen leren

De rest van het spel wijst zichzelf eigenlijk makkelijk uit als je ooit Pokémon zag. Meer kan je echter te weten komen via de links onderaan dit artikel. Interessant zijn de lures en andere benodigheden om Pokémon naar je toe te lokken.

Pokémon vreet batterij

Pokemon Go spelen eet echt de batterij van je smartphone op. Je zou, naast Pokémon spelen, ook nog willen berichtjes kunnen blijven sturen en bereikbaar willen blijven per telefoon! Daarom enkele handige tips:

 • Dim de helderheid van je scherm.
 • Neem een reservebatterij mee. Je kan die herlaadbatterijen tegenwoordig heel goedkoop overal kopen.
 • Schakel de Battery Saver-stand van Pokémon Go in. (in de instellingen)
 • Gebruik de Energiebesparingsmodus van je iPhone of Android-toestel (indien beschikbaar).

14 tips & tricks

 • Zoek naar Pokémon in drukbezochte gebieden (parken en stadcentra) – je vindt er (meer) pokéstops én meer Pokémon.
 • Ga in groepjes op tocht: de pokémon verschijnen voor iéderéén: laat één of twee personen op z’n/hun smartphone kijken, de rest let op de weg en spaart z’n batterij. Wissel af. Zo kan je langer Poke-hunten met eenzelfde batterijlading omdat je allemaal om beurt “de wacht houdt”.
 • Laat je ’s avonds de hond uit? Kijk eens naar speciale Pokémon die enkel ’s nachts verschijnen. Let wel op dat je in de buurt van licht blijft en véilig weg van gevaar. Het is en blijft maar een spel.
 • Je hoeft niet vlak op een Pokémon te staan om hem te vangen. De ring rondom je mannetje is voldoende. Zo moet je niet komen waar je niet kan/mag komen
 • Bewegende blaadjes op je scherm = plaats waar Pokémon kunnen verschijnen (en niet daarom nu al zitten)
 • Zet de AR uit (de camera): dit bespaart batterij en maakt vangen makkelijker
 • Je krijgt meer XP voor het vangen van een Pokemon als het cirkeltje kleiner is en je er smak middenin gooit. Met je vinger ronddraaien vooraleer je gooit geeft je ook meer XP (curveball)
 • Crashed je spel? Geen nood: alles stoppen & herstarten. Of je hebt de Pokémon automatisch gevangen, of hij wacht nog trouw op je om gevangen te worden.
 • Pokemon Go is gebaseers op het spelletje “Ingress”. Als je daarin portals vindt, komen die overeen met Pokéstops.
 • Gebruik je Stardust en Candy enkel op “hogere” Pokémon om deze te evolven. Dit brengt gewoon meer op.
 • Gebruik Lucky Eggs om je eigen XP de lucht in te schieten als je Pokémon evolved: zo verdubbel je wat het evolven je opbrengt
 • Gevecht? Zorg voor Pokemon met het “tegenovergestelde teken” voor het gevecht aan te gaan: handig als je Gyms wil veroveren! Een kort lijstje (met credits) vind je hieronder. Je moet het als volgt lezen: (KOLOM 1) verslaat (KOLOM 2), maar (KOLOM 2) verslaat dan weer (KOLOM 3). Handig bij aanvallen van gyms en goed om weten welke Pokémon je zoal moet versterken.

pokemon-type-advantage

 • Witte (neutrale) gym? Smijt er snel een van je pokémon in. Je kan later kijken welke zware Pokémon deze moet bewaken.
 • Gym van je kleur? Zorg dat er pokémon van alle types wat aanwezig zijn. Handig voor verdedigen!

Meer weten

Officiële website

Beginnersgids van iCulture

 

SF47 Je leest dit op SF47.be, de grootste online Science-Fiction familie van België. Word lid en krijg een jaar lang toegang tot alle Science Fiction-informatie voor maar 5 euro!