Millennium Falcon, de grootste Lego-set ooit!

Met de woorden van Han Solo zelf: “we’re home, Chewie”! Lego stunt dit najaar met de grootste Lego-set ooit gemaakt…

…en daarvoor kozen ze voor de Millennium Falcon, het iconische ship uit het Star Wars-universum.

Taj Mahal

De in 2008 uitgebrachte Lego – versie van de Taj Mahal was tot nu toe met zijn 5922 stukjes de grootste Lego – set ooit. Deze nieuwe Millennium Falcon telt niet minder dan 7541 stukjes en stoot de Taj Mahal dus met ruime voorsprong van de troon.

Je zal ongeveer een 20-tal uur(!) moeten bouwen om de Millennium Falcon volledig af te werken. Een het zover is, zal hij niet minder dan 21cm hoog, 56 cm breed en maar liefst 84 cm lang zijn.

Oud of nieuw

Uiteraard zullen bij deze Millennium Falcon ook een aantal minifiguurtjes zitten: een jonge versie van Han Solo, prinses Leia, Chewbacca, C3PO, een oudere versie van Han Solo, Finn, Rey en BB8… en een paar extra’s? (zie het videootje hieronder). Je kan dus zelf kiezen tot welk universum jouw Millennium Falcon behoort. Afhankelijk van je keuze kan je ook de rader bovenop de Millennium Falcon rond of langwerpig maken.

Prijskaartje

Niet alleen is deze nieuwe Millennium Falcon super gedetailleerd maar hij wordt ook geleverd in een super-de-luxe doos. Hier hangt jammer genoeg ook een prijskaartje aan vast: voor deze ultimate collector’s edition betaal je 849 Euro. Hiermee is dit ook meteen een van de duurste Lego-sets ooit.

De Millennium Falcon is officieel pas beschikbaar vanaf 1 oktober.

 

SF47 Je leest dit op SF47.be, de grootste online Science-Fiction familie van België. Word lid en krijg toegang tot alle informatie!