Jurassic World: hoe rijmen we dat nu?

Voor wie het nog niet weet: hét vervolg op de dinosaurushit der hits: Jurrasic Park. Maar hoe past Jurassic World in de trilogie die al bestaat?

Jurassic World

Tweeëntwintig jaar na de gebeurtenissen van Jurassic Park, beschikt Isla Nublar over een volledig functionerend themapark, Jurassic World. Om de bezoekersaantallen opnieuw te doen stijgen, wordt er een nieuwe attractie gemaakt, en zoals het elke goeie rampenfilm betaamt, brengt dit natuurlijk weer de nodige complicaties met zich mee…

Hoe rijmen we dit?

Er zijn al vragen gerezen hoe dit allemaal aan elkaar past: hoe verklaart Jurassic World nu de 2 opvolgers van Jurassic Park? Wel het is eigenlijk supersimpel: niet. Hun verklaring? Ze spelen zich af op een ander eiland, dus ze “worden aan de kant geschoven”.

Is dit nu spijtig? Als je het einde van Lost World (“den 2”) nog kent, of hey, de hele 3e film, dan kunnen we het hen eigenlijk niet kwalijk nemen. Wat we je wél kunnen aanraden is het originele boek van Michael Crichton nog eens te lezen, zelfs stukken beter dan Steven Spielberg’s Jurassic Park als film.

Meer weten

Een nieuwe trailer (let op voor wie de film nog niet zag, spoilers met hopen)

[imdb id=”tt0369610″]