Jurassic Park

Isla Nublar, een tropisch eiland voor de kust van Costa Rica, vormt het decor waarin een uniek dierenpark wordt gecreëerd door InGen, het bedrijf van miljardair John Hammond.

65 miljoen jaar

Hierdoor worden de mens en dinosaurus gescheiden, en nu zullen ze elkaar weer ontmoeten! Een team briljante wetenschappers van Ingen is er namelijk in geslaagd om dinosaurussen te clonen door gebruik te maken van dinosaurus-DNA dat gevonden kan worden in prehistorische muggen die bewaard gebleven zijn in barnsteen. Onder de naam Jurassic Park zullen deze dinosaurussen een dierenpark bevolken op Isla Nublar waar iedereen ze zal kunnen komen bewonderen. Tijdens een avant-première voor enkele geleerden en de kleinkinderen van John Hammond loopt het echter helemaal mis… Winnen de dino’s of zijn de mensen hen te slim af?

Hoe?

De film kwam in de zalen in 1993, werd geregisseerd door Steven Spielberg en grotendeels opgenomen op de Hawaïaanse eilanden Kauai en Oahu.

Met Jurassic Park werd een grote doorbraak gemaakt in de wereld van visuele effecten, men kon namelijk voor het eerst bewegende dieren creëeren via computer en moest geen gebruik meer maken van de klassieke stop-motion en go-motion technieken. Dit zorgt uiteraard voor veel realistischere dinosaurussen dan we in films gewoon waren.

T-Rex-2

In de oorspronkelijke Jurassic Park maken ook enkele grote namen hun opwachting: Richard Attenbourgh (John Hammond), Sam Neill (Alan Grant), Jeff Goldblum (Ian Malcolm) en Samuel L. Jackson (Ray Arnold).

Tenslotte kan de soundtrack je ook bekend in de oren klinken want hij werd verzorgd door niemand minder dan John Williams die we reeds kenden van films zoals Star Wars en Indiana Jones.

Intussen zijn er 3 films die een vervolg proberen te maken op de oorspronkelijke Jurassic Park: “The Lost World” (1997), Jurassic Park 3 (2001) en Jurassic World (2015).

Meer weten?

Officiële website

[imdb id=”tt0107290″]