Je favoriete S.F.-serie?

We konden het niet laten: wat is de meest populaire S.F.-serie momenteel onder onze leden? We deden een kleine steekproef en hier zijn de verbluffende resultaten.

darth-vaderAllereerst, eerlijk is eerlijk: Star Wars, ondanks het feit dat ze een paar kleine spin-off-serietjes hebben, maakt  geen deel uit van deze enquête. We hebben bewust naar series gepeild, ook al konden sommigen niet weerstaan om toch films te noemen als het op favoriete S.F. aankomt. Op onze meeting van 5 september werd er dan ook duchtig gediscussieerd. Hierboven vind je het resultaat, mooi gerangschikt in alleszeggend staafdiagrammaatje. We gaven “10 punten” aan de eerst genoemde serie, “5 punten” aan de serie die door de persoon in 2e plaats werd genoemd. Betrof het een overkoepelende benaming, verdeelden we de punten over de incarnaties. 

Het leaderboard

firefly-serenity

  1. Grote winnaar is “eendagsvlieg” Firefly: met 1 seizoen, dat er dan ook wel de stukken van afknalt, mag Firefly zich de terechte winnaar van onze populariteitstest noemen. Het blijft cowboy-/western-S.F. met een leuk hoekje af.
  2. Ook gevestigde waarde Stargate SG-1, met meer dan 10 seizoenen, mag in alle sereniteit de zilveren medaille claimen. MacGyver… euh O’Neill, Teal’c, Carter en Jackson mogen gerust nog ‘ns door de Stargate stappen!
  3. jean-luc-picardOp de gedeelde 3e plaats komen Captain Jean-Luc Picard en zijn trawanten de Bronzen medaille oppikken met Star Trek: The Next Generation en Star Trek (originele serie). Ondanks dat deze serie langzamerhand op leeftijd begint te komen, blijft ze, met haar vooruitstrevende toekomstvisie, jong & oud boeien.
  4. Eervolle vermelding is er op de 4e plek voor een van de grootste stijgers de laatste tijd, Doctor Who. We hebben het hier wel over de nieuwe serie sinds 2005, niet meer over het “archiefmateriaal” van daarvoor. Doctor Who, als oerdegelijke Sc-Fi uit “the UK”, waait dus ook ons Belgenland binnen.

Nog meer SF

Tot slot hadden we nog een hele lange staart van supergoeie series, met als koploper de nieuwe Battlestar Galactica, op de voet gevolgd door Invasion, Terra Nova, nog wat meer Star Trek series en tenslotte the X-files en Babylon 5.

captain-kirkStar Trek

Tellen we echter alle Star Trek-vernoemingen op, dan komt deze serie van bijna 50 jaar met een schrikmakende 31,2% bovenaan de rangschikking… Om toch even over na te denken! Eens bekijken misschien?

 

Zelf al je favoriete Sci-Fi aan ons laten weten? Neen? Nu inloggen is dan de boodschap en doorklikken naar de ledenzone. Daarin kan je haarfijn je favoriete SF registreren!