Invasion

Invasion speelt zich af in Homestead, Florida. Wanneer dit kleine, en anders zo rustige, stadje getroffen wordt door een orkaan worden mysterieuze verschijnselen waargenomen….

Het verhaal

Verschillende inwoners zeggen onnatuurlijke lichten te zien vallen hebben in het water tijdens een orkaan. Als ook het dochtertje van parkwachter Russell Varon het over deze lichten heeft besluit hij op onderzoek te trekken alhoewel hij zijn twijfels heeft over wat zijn dochtertje al dan niet gezien heeft.

Zijn scepticisme vermindert al snel wanneer zijn ex-vrouw, die vermist geraakt was in de orkaan, wordt teruggevonden in een moeras en zich niets meer kan herinneren van wat er gebeurd is. Als ook de Sheriff van Homestead plots beslist om de stad in quarantaine te plaatsen wordt duidelijk dat er meer aan de hand is….heeft dit iets te maken met de nabijgelegen legerbasis of is er meer aan de hand?

Weetjes

De serie startte meteen sterk met een publiek van 17 miljoen kijkers voor de eerste aflevering in september 2005. Slechts 10 afleveringen later werd al duidelijk dat de serie de kijkers niet kon vasthouden en was het aantal kijkers gedaald naar 10 miljoen per aflevering.

TV-zender ABC deed nog een poging om de kijkers terug te lokken door wat spanning op te bouwen door de serie tijdelijk stop te zetten en opnieuw te lanceren in januari 2006. Helaas keken er na de herstart slechts 9 miljoen kijkers per aflevering en dus werd de serie na 22 afleveringen stopgezet. Net zoals de superserie Firefly en het veelbelovende Terra Nova kwam de serie spijtig genoeg vroegtijdig aan haar einde.

Een leuk weetje is ook dat de orkaan waarmee de serie startte centraal stond in de reclamecampagne. Na de ramp met orkaan Katrina werd de campagne echter inderhaast over een andere boeg gegooid aangezien men een orkaan nog moeilijk kon gebruiken als verkoopmiddel.

[imdb id=”tt0460651″]