Gravity

Gravity staat bol van Sci-Fi-ervaringen in een baan rondom onze eigen vertrouwde Aarde. De film staat bol van de “Science” en de “Fiction” in een leuke mix.

Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) is een medisch ingenieur die op haar eerste shuttlemissie gaat met de ervaren astronaut Matt Kowalski (George “Nespresso” Clooney), die het commando heeft over zijn laatste vlucht voor hij met pensioen gaat. Maar een schijnbaar routine ruimtewandeling draait uit op een ramp. Microkomeetjes zorgen voor een dodelijke ‘hagelregen’ die alles in de war stuurt. Het ruimteveer wordt vernietigd waardoor de 2 hoofdrolspelers alleen achterblijven – vastgeketend aan elkaar en steeds verder zwevend in het duister. De oorverdovende stilte verraadt dat ze elke link met de Aarde verloren hebben … en elke kans op redding. Angst wordt paniek, en elke hap lucht vermindert de nog resterende hoeveelheid zuurstof. Maar misschien is de enige weg naar huis verder te gaan in de angstaanjagende uitgestrektheid van de ruimte. Sandra staat als actrice haar mannetje en in dit realistische verhaal waar “in de ruimte geen lawaai is” zorgt ze voor de nodige spanning.

Dé film om op een regenachtige namiddag eens in 3D te bekijken in het comfort van je eigen woonkamer. Hij doet een beetje denken, qua gebrek aan geluid in de ruimte dan, aan Interstellar en 2001: A space oddysey.

[imdb id=”tt1454468″]