Er komt een prequel en sequel van Alien

Voor de Alien-fans is het plots feest: er zijn zowel een prequel als sequel(s) in het vooruitzicht van de Alien-films. Ridley Scott gaat weer de ruimtetoer op met “Alien: Covenant”.

Alien

Ridley Scott maakte de sf-horrorfilm ‘Alien‘ in 1979. Het werd al snel een cultfilm, die een Oscar won voor de specials effects. Er volgden sindsdien nog zes films die voortbouwden op hetzelfde thema: ‘Aliens’, ‘Alien 3’, ‘Alien Resurrection’, ‘Alien vs Predator’, ‘Alien vs Predator: Requiem’ en ‘Prometheus’.

Goed om weten: enkel “Prometheus” en de originele Alien werden door Ridley Scott geregisseerd.

“Prometheus ontstond uit mijn frustratie na ‘Alien’ in 1979. Ik was verbaasd dat in de drie films die volgden niemand zich de vraag stelde: waarom dat buitenaardse wezen? Wie maakte het? En waarom?”

Alien: covenant

Alien: Covenant (of mogen we zeggen: Alien 5) moet het tweede hoofdstuk vormen in een prequel-trilogie, die begon met Prometheus en direct verbonden is aan Scotts filmklassieker uit 1979. De film begint met de aankomst van het kolonieschip Covenant op een afgelegen planeet in het universum.

alien-covenant

Op deze planeet komt de bemanning van de Covenant erachter dat robot David (Michael Fassbender), overlevende van de Prometheus-expeditie, de enige inwoner is van deze duistere, gevaarlijke wereld.

”Ze gaan naar de planeet waar de engineers oorspronkelijk vandaan komen en treffen daar het monster aan waar alles om draait. Waarom maakten ze de Xenomorph? Het voelde altijd als een bio-mechanisch wapen. De film zal hier uitleg over geven, en de Alien herintroduceren.”

Scott zegt dat ‘Alien: Covenant’ de volgende stap is.

“Van daaruit zal het verhaal verder evolueren. Wanneer dat is afgerond, volgt er nog een film en dan nog een, die gradueel zal overvloeien in de film van 1979. Dus met andere woorden: waarom was die ruimtepiloot daar en waarom zat er een alien in zijn lichaam? Die vragen zullen worden beantwoord.”

Ridley Scott en zijn team beginnen met de opnames van ‘Alien: Covenant’ vanaf mei in Australië.  Over deze “Alien 5” wil hoofdolspeelster Sigourney Weaver, alias Ellen Ripley, enkel kwijt dat het scenario “amazing” is.

Meer weten

Info over Alien op onze website

 

SF47 Je leest dit op SF47.be, de grootste online Science-Fiction familie van België. Word lid en krijg een jaar lang toegang tot alle Science Fiction-informatie voor maar 5 euro!