Ender’s Game

Met Ender’s Game brengt Harrison Ford nog eens een geloofwaardige Sci-Fi. Een leuke mengeling van live action SF en simulatie maken dit een spannende film…

1985

‘Ender’s Game’ is een film gebaseerd op het gelijknamige boek van Orson Scott Card uit 1985. Dat de film pas in 2013 het levenslicht zag is volgens de makers te danken aan het feit dat onze special effects de tijd nodig hadden om bij te benen, zodat we eindelijk live action en computer perfect konden mengen, zoals het boek al beschreef, ver vooruit zijnde op z’n tijd…

Formics

De aarde is 50 jaar geleden aangevallen door de Formics (wie een beetje latijn en biologie kent, weet op welk diertje deze aliens lijken). Natuurlijk wil de mensheid voorbereid zijn om dit nooit meer te zien gebeuren. Daarom trainen ze kinderen, omdat die opgegroeid zijn met gevechtsspelletjes, als strategische wereldwondertjes van soldaten.

Ender Wiggin

Zo ook Ender Wiggin, magistraal gespeeld door “Hugo”-acteur Asa Butterfield, die denkt dat hij uit z’n opleiding vliegt nadat hij z’n monitor verliest. In realiteit echter komt hij terecht op “the fast track” naar een commando-opleiding. Daar krijgt hij de gewoonlijke meevallers en tegenslagen te verwerken die we associëren met een (Amerikaanse) militaire opleiding, die ook een beetje doet denken aan Harry Potter’s Zweinstein qua verwonderingselement.

Aanval

Ender wordt al snel het lievelingetje van Graff (Harrison “Han Solo” Ford) maar krijgt daarom het soms nog harder te verduren. Door gewichtloosheidsgevechten, simulaties en hersenspelletjes, leren we de wereld van Ender kennen, die als doel heeft een training te ondergaan om snel korte mette te maken met de Formics (“de beste verdediging is een aanval”). Maar heeft Graff het bij het juiste eind? Is de mens wel zo goed bezig?

Je komt het te weten in deze leuke onderhoudende film, waar je al snel vergeet dat de hoofdacteurs allemaal 16 à 20 jaar oud zijn.

Meer weten

Officiële filmpagina

Wikipedia

 

[imdb id=”tt1731141″]