Eerste trailer Star Trek Beyond

De nieuwe Star Wars is nog net niet in de zalen, of de 1e trailer van het volgende kassucces is al daar: Star Trek Beyond gooit ons 90 seconden lang in de wervelende wereld van Kirk & Spock.

Star Trek Beyond

Voor wie nog niet helemaal mee is, in andere posts op de site kan je al lezen wat we tot op heden al wisten, tot zelfs een heuse persconferentie toe. Kort & bondig komt het hier op neer: J.J. Abrams maakt eveneens de 3e Star Trek film, met voor- en tegenstanders. JJ durft nogal z’n eigen interpretatie geven aan Star Trek, met een meer actievol verhaal en meer ‘cartooneske’ personages tot gevolg.

star-trek-beyond-dominion
Nieuw ras?

Ook Simon Pegg (her)schreef mee aan het script. In de vorige film, Star Trek Into Darkness, zagen we zoal Klingons met niet de typische ribbels, maar eerder metalen helmen op, zagen we eerder een romance tussen Uhura & Spock openbloeien, en als we nog verder teruggaan, heeft JJ precies geen kaas gegeten van hoe Romulans er uit zien. Je merkt het : controverse.

Ook hier gaat hij “beyond” Star Trek, en dat zullen we met deze (te vroeg gelekte) trailer geweten hebben!

 

Enterprise

Weer een Enterprise die vernietigd wordt? Het wordt gemeengoed in Star Trek. Hier lijkt een kwaadaardig ras aan te vallen met een miljoen kleine scheepjes. De parallel is er wel: in de ‘originele 3e film met de oude cast & crew’ gaat ook een Enterprise ten onder. En oh ja, moeten we ook vertellen dat er weer nieuwe Star Trek uniformpjes te zien zijn? :)

star-trek-beyond-enterprise-kapot
Alweer een Enterprise die verloren gaat.

 

Nieuwe rassen

Ook is Star Trek tegenwoordig precies niet schuw meer van nieuwe rassen toe te voegen, of een andere ‘spin’ op een bestaand ras te brengen. We hebben er hier 2 ontdekt die ons enorm doen denken aan de Jem’Hadar of de Hirogen zelfs uit resp. Star Trek: Deep Space Nine en Star Trek: Voyager.

star-trek-beyond-red-alert-alien
Een andere vorm van Jem’Hadar of een Hirogen? Benieuwd!

 

Planeet

Verder lijken onze helden te stranden op een planeet deze keer. Je ziet duidelijk escape pods, maar ook een scène tussen Bones & Spock die omsingeld zijn op een planeet. Zou het kunnen dat dit ruimte-epos zich deze keer veel op de grond afspeelt?

Kirk snort alvast rond op een… brommer.

star-trek-beyond-planeet
Fight!

 

Meer info

Voor alle details gaan we nog moeten wachten tot 17 augustus 2016 om deze film op het witte doek te mogen bewonderen, maar ondertussen kunnen we alvast deze trailer op repeat afspelen. Of je bezoekt eens

Tot slot een weetje: het muziekje dat je hoort is “Sabotage” van de Beastie Boys. Geen ongekend iets als je nog J.J. Abrams Star Trek trailers zag.

 

 

SF47 Je leest dit op SF47.be, de grootste online Science-Fiction familie van België. Word lid en krijg een jaar lang toegang tot alle Science Fiction-informatie voor maar 5 euro!