E.T. – The Extra-Terrestrial

Een verdwaalde alien, E.T., is gestrand op Aarde en heeft maar 1 wens: terug thuis raken…

E.T.: schattig

Wie had kunnen denken dat een film uit 1982 over een Extra-Terrestrial (een buitenaardse dus) zo’n succes zou worden en zelfs de kassuccessen van Star Wars -tot dan- zou kunnen verbreken? Het verhaal is eenvoudig: E.T. blijft toevallig achter nadat zijn ruimteschip landde op Aarde en wil maar 1 ding: terug naar huis. Hiervoor zal hij later in de film een “ruimtetelefoon” bouwen uit dagdagelijkse dingen en het magische zinnetje uitspreken: “E.T. phone home”.

Plot

E.T., na gestrand te zijn, leert een jongen kennen, Elliott. Ook zijn 7-jarig zusje Gertie (gespeeld door Drew Barrymore) komt met de kleine alien in aanraking. E.T. is natuurlijk de ideale levende knuffel, maar de volwassenen krijgen er lucht van en dan komt de hele mallemolen op gang. Wetenschappers zijn blij met hun nieuwe verovering. Slagen Elliot en E.T. erin om hieraan te ontsnappen en raakt hij terug thuis? Het levert in elk geval een hartverwarmende familiefilm op en een historische vlucht voor de maan met de fiets…

Weetjes

  • Steven Spielberg filmde het grootste deel vanuit een “kinder-perspectief”: het is net alsof we meeleven met Elliott.
  • In de stem van E.T. werd de stem van Steven Spielberg, enkele otters en paarden en een stem van de vrouw van de maker, verwerkt. De man die de stem maakte, Ben Burtt, maakte achteraf ook de stem van Wall-E. Als je goed luistert, hoor je dat ze familie zijn van elkaar.
  • E.T. won 42 prijzen, waaronder Academy Awards & Golden Globe awards.
  • Een liedje van Michael Jackson voor de film werd geschrapt, evenals een bijrolletje van Harrison Ford (“Indiana Jones” of Han Solo uit “Star Wars”)

Meer weten?

Wikipedia

Officiële Facebookpagina

[imdb id=”tt0083866″]