Disneyland Parijs kondigt Star Wars zone aan.

Op 27/02/2018 kondigde de CEO van The Walt Disney Company, Robert A. Iger, aan dat het Disneypark in Parijs uitgebreid wordt voor een bedrag van 2 miljard euro. Onder deze uitbreidingen zullen zich 3 nieuwe thema zones bevinden met de thema’s Frozen, Star Wars en Marvel.

Het is al sinds 2014 geleden dat het Disneyresort in Parijs voor het laatst een nieuwe attractie kreeg (de Ratatouille attractie). Dat er nieuwe uitbreidingen gingen aan komen was logisch aangezien The Walt Disney Company vorig jaar het resort terug volledig opkocht. De uitbreidingen beginnen in 2021 in het deelpark Walt Disney Studios en zullen in meerdere fases worden afgehandeld. Als je goed kijkt op de hoofdafbeelding hierboven zie je dat waar vroeger de attractie Studio Tram Tour stond een meer uitgegraven zal worden en rond dit meer zullen het Frozen- en het Star Wars-themagebied zich bevinden. Het Marvelgebied zal zich echter rond de voormalige Rock ‘n’ Roller Coaster situeren, die in een nieuw jasje gestoken wordt. Of er in het hoofdpark ook veranderingen zullen gebeuren weten (nog) niet.

 Het Star Wars-gebied

Het Star Wars gebied zal hoogst waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met het Star Wars-land dat men nu in de Amerikaanse Disney parken aan het bouwen is. Maar of de attracties die men daar aan het bouwen is ook naar ons komen, is nog maar de vraag. Indien dit het geval zou zijn zou de topattractie in dit gebied de Millennium Falcon zijn waarin bezoeker plaats nemen in de pilotenstoel van Han Solo. De bezoekers kunnen zelf kiezen waar ze heen vliegen, als de gast tegen een gebouw wil vliegen kan hij dat, maar deze beslissing zal de baas redelijk kwaad maken. De andere superattractie die -mogelijk- zou kunnen worden overgeplaatst, is vergelijkbaar met de tijdelijke Hyperspace Mountain waarin men terecht komt in een episch gevecht tussen de First Order en de Resistance. En hoe cool zou het zijn als men in de beroemde Cantina iets kon gaan drinken of Chewbacca en BB-8 zou kunnen ontmoeten?

Het Marvel-gebied

Zoals eerder gezegd zal het Marvel-themagebied zich rond de voormalige Rock ‘n’ Roller Coaster bevinden. De eerste merkbare verandering zal zich eerder dan de geplande start datum van deze redelijk grote uitbreiding ontplooien. De Rock ‘n’ Roller Coaster zal veranderen in een launch-coaster met een Iron Men-thema. Dat er nog andere veranderingen zullen gebeuren in dit gebied is met zekerheid te zeggen, maar wat deze zijn heeft op dit moment geen buitenstander enig idee van. Dit is ook voor zover ik kon vinden het enige Marvel-themagebied dat gebouwd wordt in een Disney Park dus er zijn ook geen voorbeelden voor wat we zouden kunnen verwachten.

Het Frozen-gebied

Van dit gebied weten we nog het minst. Op het concept art is wel te zien dat het een kopie moet worden van het fictieve dorpje Arendelle. Ook het machtige ijskasteel van de ijskoningin Elsa is te zien en ziet er echt machtig uit. Dit themagebied is het meest logische van de drie aangezien Frozen een van Disney’s best verkochte films is. Er was in het hoofdpark een klein Frozen-gebiedje maar dit was niet genoeg voor de kleinere bezoekertjes onder ons. Met dit themagebied zal Disney waarschijnlijk meer tickets voor het Walt Disney Studio’s park willen verkopen aangezien dit park hier net voor bekend staat. Alleszins kijken wij uit naar deze grote veranderingen!

 

SF47 Je leest dit op SF47.be, de grootste online Science-Fiction familie van België. Word lid en krijg een jaar lang toegang tot alle Science Fiction-informatie voor maar 5 euro!