David Tennant en Matt Smith op Wizard World

Dit jaar was een speciaal jaar voor de Doctor Who Fans. Voor de eerste keer kwamen David Tennant en Matt Smith (a.k.a. de 10e en de 11e doctor) naar 1 en dezelfde beurs op dezelfde dag. Dit was op 16 april op Wizard World in New York City.

David Tennantdavid-tennant

Deze Schotse acteur is vooral bekend van zijn rol als the 10th Doctor in Doctor Who. Ook kan je hem kennen van zijn rol als Bartemius Crouch Junior in “Harry Potter en de vuurbeker”. Zelf was hij als kind af aan al fan van Doctor Who… maar wat wil als je grootvader de 5de Doctor speelt! Daarom vroeg hij ook zelf zijn eigen agent om voor hem een rol in Doctor Who vast te krijgen en zo geschiedde het dat hij.

 

Matt SmithDoctor-Who

Hij is de 11e Doctor en werdt later opgevolgd door Peter Capaldi. Wist je dat hij begon als voetballer maar hij zijn carrière moest stopzetten wegen een rugblessure in 2003? Naast zijn rol in Doctor Who kan je hem ook kennen als Danny in de BBC-serie Party Animals, maar da’s weer helemaal iets anders.

 

Wizard World

Op Wizard World ontmoetten de 2 heren mekaar. Dit leverde leuke momenten op, dikwijls getriggerd door reacties uit het publiek. David en Matt vergeleken hun start als Doctor. David vertelde onder andere over Matt’s 1e scène: er waren overal mensen, een hele verandering van crew en ‘natuurlijk’ deed Matt het supergoed. David’s eigen begin was iets anders. Het was een groot geheim, hij werd naar Cardiff “gesmokkeld” en ze moesten het stof van de set afkuisen. Z’n tegenspeelster Billie Piper was een papieren kruisje op de grond…

matt-smith-david-tennant-wizard-world

Enkele leuke weetjes:

  • Matt kreeg zo veel druk op zich bij de start dat mensen, wanneer hij op straat liep, hem toeriepen: “Don’t break Doctor Who!”
  • Beide heren wisten welke druk op hen rustten op de legende verder te zetten. 12e Doctor Peter Capaldi is met beiden komen praten vooraleer hij begon. Of zoals David het zelf het best uitdrukt: “We are a very small little self-help group, such an odd & wonderful thing to be a part of….but it’s quite unique, there is nothing really like it….maybe the captains of the Starship Enterprise do the same thing….I don’t think they do!”
  • Op de vraag of de 10e en 11e Doctor terug samen zouden kunnen komen dankzij een Big Finish audioboek, riepen ze allebei: “YES!”
  • De beste Doctor volgens beide acteurs is…
    • Voor Matt: “Peter Sellers” (Inspecteur Clouseau)
    • Voor David: Bradley Whitford (Josh uit The West Wing)

 

Meer weten

 

 

SF47 Je leest dit op SF47.be, de grootste online Science-Fiction familie van België. Word lid en krijg een jaar lang toegang tot alle Science Fiction-informatie voor maar 5 euro!