Daar komen de Porgs!

In december 2017 zal de episode VIII van de Star Wars saga verschijnen. In deze film wordt een nieuwe soort geïntroduceerd: de Porgs. Maar wie zijn deze vogelachtige wezentjes? 

De Porgs

De Porgs zijn de inwoners van de planeet Ahch-To (de planeet waar Rey Luke Skywalker ontmoet aan het einde van The Force Awakens). Ze zijn klein, hebben grote ogen en vleugels en staan bekend als heel nieuwsgierig.

Pablo Hidalgo, lid van de Story Group van Lucasfilm, had het volgende te zeggen hierover:

“Porgs komen van nature voor op Ahch-To, en wonen op de kliffen van het eiland waar Luke en Rey zijn. Op veel manieren zijn ze de Star Wars-variant van papegaaiduikers. Ze bouwen nesten. Ze kunnen vliegen. Hun baby’s heten porglets. Gezien het feit dat het eiland maar zeer zelden bezoekers krijgt, is hun nieuwsgierigheid groter dan eventuele angst. […] Het idee is dat er een compleet dierenrijk is dat tussen al het drama en avontuur in de Star Wars saga leeft, en dat is een interessant idee. Maar afgezien daarvan, zijn Porgs schattig. Je verdrinkt in die diepe ogen van ze. Ik denk dat veel mensen een Porg zouden willen als huisdier.”

Verschijning

Er is nog niet veel bekend over de Porgs, maar er zijn wel al enkele beelden uit de film vrijgegeven, waarin ze te zien zijn met Chewbacca. Aangezien er ook een boek verscheen met de titel Chewie and the Porgs bestaan er vermoedelijk banden tussen de Porgs en de Wookies. Zo ontmoet Rey natuurlijk de Porgs…

Volgens Hidalgo zijn de personages bedacht door regisseur Rian Johnson en wordt er gesteund op CGI en poppen “afhankelijk van wat nodig is.”  

En verder nog een animatievideo over hun confrontatie met BB8.

 

SF47 Je leest dit op SF47.be, de grootste online Science-Fiction familie van België. Word lid en krijg een jaar lang toegang tot alle Science Fiction-informatie voor maar 5 euro!