Carrie Fisher overleden op 60-jarige leeftijd

Nadat ze eerder deze week al met een hartaanval te maken kreeg is actrice Carrie Fisher, Princess Leia uit Star Wars, nu overleden.

De Amerikaanse actrice Carrie Fisher, die vooral bekend raakte door haar rol van Prinses Leia in de Star Wars-films, had een zware hartaanval gehad eerder deze week en was in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis zoals we eerder al vermeldden.

Carrie Fisher

Hartaanval fataal

De 60-jarige actrice kreeg eerder deze week een hartaanval tijdens een vlucht van Londen naar Los Angeles. Enkele passagiers gaven haar hartmassage en mond-op-mondbeademing, aldus de media. Het incident gebeurde een kwartier voordat het vliegtuig landde in Los Angeles, waar Fisher volgens de Los Angeles Times in kritieke toestand werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ze lag toen een lange tijd op intensieve zorgen. Nu, zo rapporteren de media, is ze toch op zestigjarige leeftijd overleden.

Carrie Fisher als Princess Leia in The Force Awakens

Carrière

princess-leia-origineelFisher speelde Prinses Leia in de originele “Star Wars“-trilogie (1977-1983) en nam de rol opnieuw op in 2015 voor “Star Wars: The Forst Awakens”. Ze rondde onlangs de opnames op van “Star Wars: Episode VIII”. Dit jaar nog publiceerde ze haar memoires, getiteld “The Princess Diarist”, waarin ze haar affaire met acteur Harrison Ford onthulde, aldus NBC News.

Zo was ze van 1983 tot 1984 elf maanden getrouwd met zanger Paul Simon. Ze had een dochter met impresario Bryan Lourd, die echter samenleven met een man verkoos boven een relatie met Fisher. Carrie schreef het autobiografische boek Postcards From the Edge, dat werd verfilmd met o.a. Meryl Streep in de hoofdrol. In 2008 hield Fisher lezingen in de Verenigde Staten onder het motto Wishful Drinking waarin ze vertelde over haar drugs- en drankverslaving en haar leven met een bipolaire stoornis.

Rogue One

Wie haar toch op een ‘unieke’ manier wil zien, moet maar eens Rogue One gaan bekijken

 

SF47 Je leest dit op SF47.be, de grootste online Science-Fiction familie van België. Word lid en krijg toegang tot alle informatie!