Beauty and the Beast

Iedereen heeft het er de laatste tijd over: de 2017 Disney remake van deze klassieke animatie film. Ook al is het fantasy we konden het niet laten even deze film uit te lichten.

Het verhaal

“Beauty and the Beast” speelt zich af in hartje Frankrijk rond het (echt) bestaande Franse dorpje Villeneuve waar de jonge en mooie Belle woont. De mensen van het dorp vinden haar raar omdat ze zo haar tijd zo vooruit is. Nadat haar vader Maurice verdwijnt op weg naar de jaarmarkt gaat Belle op zoek naar hem. Maurice is gevangengenomen door het Beest, een prins die vervloekt is door een tovenares omdat zij zag dat er geen liefde in zijn hart was. Zo neemt Belle in het verhaal haar vaders plaats in en bevrijdt ze hem. De vloek zelf kan alleen opgeheven worden als het Beest verliefd wordt op een meisje en als zij ook verliefd is op hem.  De rest zie je in de film zelf.

De cast

 • Emma Watson (Belle): Emma kennen we allemaal als Hermione (Hermelien) uit Harry Potter. Ze heeft echter nog veel meer capaciteiten dan dat. Zo zal ze de hoofdrol spelen in de komende SF-thriller “The Circle”, en zette ze puike prestaties neer in “The Bling Ring” en “The perks of being a wallflower”
 • Dan Stevens (het Beest): voor de mensen die op Netflix “Downton Abbey” kijken, is Dan geen onbekende. Maar ook Dan heeft SF op zijn kerfstok: zo speelde hij mee in de SF-serie “Legion” waar hij de rol van David Haller voor zijn rekening neemt.
 • Luke Evans (Gaston): Luke kennen we als Bard uit The Hobbit, maar ook uit Fast & Furious 7. Of wie kan zijn rol als Aramis vergeten in The Three Musketeers?
 • Josh Gad (LeFou): Josh speelde Wozniak in de film Steve Jobs, Olaf in Frozen maar is ook te horen als stemacteur in Star Wars Rebels.
 • Kevin Kline (Maurice): Kevin zullen we altijd herinneren als de hoofdrol van In&Out, maar ook als mr. Fischoeder uit Bob’s Burgers.

De review van Sam

De nieuwe remake van Beauty and the Beast is voor mij de beste Disney remake van alle remakes die Disney de laatste jaren de wereld in stuurde, hij staat zelfs hoger bij mij dan Maleficent die een heel hoog plaatsje wegkaapte.

Een van de top dingen aan deze film is de muziek, die door de zelfde componist als de originele animatie film uit 1991 (Alan Menken) verzorgd werd. Deze bestaat uit -lichtjes aangepaste- klassiekers uit de originele animatie film als bv. “Be our gast” en “Gaston”, maar ook uit drie totaal nieuwe liedjes: “Evermore”, “How does a moment last forever” en “Days in the sun”. Ook de extra achtergrond bij bepaalde personages en de nieuwe personages zijn zeker de moeite waard en deze zorgen er ook voor dat de film niet een kopie is van het originele maar een mooi nieuw samenhangend geheel.

Ik heb om de vergelijking te kunnen maken zowel de 3D-versie als de 2D-versie van de original film (dus niet de Nederlandstalige versie) gezien, en moet toegeven dat bij deze nieuwe film de 3D goed verzorgd is maar niet echt belangrijk. Gewoon een klein (mooi) verschilletje.

Ook de top cast van deze film draagt bij tot het feit dat deze film meer dan goed is. Na het zien van deze film herinner je je bijna de animatiefiguren niet meer en lijkt het wel dat deze acteurs altijd al deze rol gespeeld hebben. Dus kortweg een zeer goede film maar zorg zeker dat je een goede geluidsinstallatie hebt als je kijkt want zoals ik al zei wordt deze film echt wel gedragen door de muziek.

De weetjes

 • Het liedje “Be our gast” heeft een paar verwijzingen naar andere musicals:
  • bij “culinary cabaret” is er een klein fragmenten van “Wilkommen” uit de musical Cabaret (1972) te horen.
  • wanneer de afstoffers een fontein maken en Lumiere hier onder danst komen zowel de danspasjes en het kleine stukje muziek uit Singin’ in the Rain (1952).
 • Emma Watson werd de rol van Cinderella (Assepoester) in de 2015 Disney-remake aangeboden maar ze weigerde hem omdat het character van Cinderella haar niet aanstond.
 • Volgens Ewan McGregor was het moeilijkste deel van het spelen van Lumière het Franse accent goed te krijgen, ook al was zijn vrouw… Franstalig. Hij moest zijn tekst opnieuw opnemen na het filmen omdat zijn accent eerst leek op dat van een Mexicaan.
 • Emma Watson (Belle), Emma Thompson (Mrs. Potts), Luke Evans (Gaston) en Nathan Mack (Chip) hebben allemaal de zelfde verjaardag, namelijk 15 April, wat ook de eerste dag van de “cast read through” was.
 • Het dorpje Villeneuve in deze film is vernoemd naar Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve die de favoriete film over dit sprookje geregisseerd heeft volgens de regisseur van deze film Bill Condon.

Extra links

 

SF47 Je leest dit op SF47.be, de grootste online Science-Fiction familie van België. Word lid en krijg toegang tot alle informatie!