Arya Stark in Doctor Who

Voor wie het nog niet wist, in het 9e seizoen van Doctor Who is Maisie Williams, Arya Stark uit Game of Thrones, te bewonderen. Wat meer info…

Arya Stark

Voor wie alle details wil weten over Maisie Williams: ze is op 15 april 1997 geboren in Bristol en is nu 1m55 groot. Vrij klein, maar toch al dapper. Zelf vindt ze het raar dat ze van hier naar daar mag vliegen voor Game Of Thrones, al verplicht is van sneller op te groeien, maar zelf nog geen hotel of zo mag boeken voor haar verblijf. Ze vindt zichzelf wat “hyper”, en haar eerste liefde is en blijft dansen. Wie haar eerste films niet zag, kent haar zeker als de jonge Arya Stark uit Game of Thrones, een rol die ze met glans speelt als één van de belangrijkste personages.

Cross-over

maisie-williams-doctor-who-tardis

Maisie is niet de 1e actrice die al meespeelde in Doctor Who, maar Maisie zegt zelf het leuk te vinden, want je “stapt toch over tussen fandoms”, een hele eer en iets heel speciaals. Ook al is het maar voor 2 afleveringen, het is een historisch moment(je)…


tardis

Doctor Who

In Doctor Who speelt Maisie de rol van Ashildr, een viking meisje in de afleveringen “the girl who died” en “the woman who lived”. Zoals de titels al verraden sterft ze en wordt ze terug tot leven gebracht door de Doctor. (Een feit waar vele Game of Thrones-fans op hopen voor John Snow) Haar dorp wordt immers bedreigt door “the Mire”, aan wie ze oorlog verklaarde. Nu moet The Doctor in minder dan 12 uur haar vredelievend dorpje omvormen in echte vechtersbazen.

 

 

 

Meer?

Officiële BBC Doctor Who website

IMDB website Maisie Williams

 

SF47 Je leest dit op SF47.be, de grootste online Science-Fiction familie van België. Word lid en krijg toegang tot alle informatie!