Anton ‘Chekov’ Yelchin overleden

Anton Yelchin, de acteur die in de jongste Star Trek – films de rol van Chekov speelde, is overleden op 27 jarige leeftijd.

Ongeval

Yelchin kwam om het leven naar aanleiding van een ongeval met zijn wagen. Vrienden van de acteur verwittigden de politie nadat hij niet kwam opdagen op een repetitie die enkele uren eerder gepland was en hij ook geen teken van leven meer gaf.

De politie vond de acteur dood terug op zijn oprit, geklemd tussen zijn wagen en zijn stenen brievenbus. Volgens de politie gaat het om een tragisch ongeval waarbij geen andere voertuigen of personen betrokken waren.

Anton Yelchin

chekov-cartoonYelchin’s carrière begon als acteur in enkele indie films en – televisieseries alvorens hij echt doorbrak met films zoals de misdaadthriller “Alpha Dog” en de Sundance-winnaar “Like Crazy”. Zijn grootste en meest bekende rol is uiteraard die van “Chekov” in de jongste Star Trek – films waaronder ook in Star Trek : Beyond die binnenkort nog in de cinemazalen zal komen.

Yelchin was enig kind en is geboren in Rusland. Zijn ouders waren professionele schaatsers die naar de VS verhuisden toen hij nog heel jong was.

Meer info

 

SF47 Je leest dit op SF47.be, de grootste online Science-Fiction familie van België. Word lid en krijg toegang tot alle informatie!