Alan Rickman overleden

Alan Rickman is niet meer. De acteur die gestalte gaf aan Professor Snape uit Harry Potter is overleden. Maar hij heeft ook wat Science Fiction op z’n palmares, waaronder ook Galaxy Quest en meer…

Alan Rickman

Alan werd geboren in London in de wijk “Hammersmith”. Zijn vader kwam uit Ierland en z’n moeder uit Wales. Toen hij 8 jaar oud was, stierf z’n vader al en nam z’n moeder z’n opvoeding voor haar rekening. Rick werd in de jaren ’70 grafisch ontwerper. Hij ging ook naar de Royal Academy of Dramatic Art in Londen. Hij maakte indruk met zijn hoofdrol in Les Liaisons Dangereuses, dat de Royal Shakespeare Company in 1985 op de planken bracht.

Galaxy Quest

Wie enkel Severus Snape kent, doet zichzelf te kort: ook in de komische S.F.-film Galaxy Quest gaf Alan Rickman het beste van zichzelf. Het plot was simpel: Achttien jaar nadat hun Star Trek-achtige serie na een paar afleveringen is gecanceld, lopen de acteurs van de serie nog steeds beurzen en conventies af. In de serie is het slagzinnetje “By Grabthar’s Hammer” Alan’s nagel aan z’n doodskist. Dan worden ze gekidnapt door aliens die denken dat de acteurs échte ruimtehelden zijn, en vragen ze om te helpen met hun oorlog tegen de slechte General Sarris. De een beetje ‘losers’ geven na wat overtuiging het beste van zichzelf als ware superhelden…

 

Marvin

marvin-robot-2Ook onze website is een beetje z’n mascotte kwijt: Alan Rickman deed ook immers het stemmetje van Marvin, de depressieve robot in The Hitchhiker’s Guide To The Galaxy uit 2005, een crazy Sci-Fi-film waarin Arthur Dent wakker wordt op een donderdag, zijn tanden poetst, zijn ontbijt eet en maar net kan ontsnappen als de Aarde wordt opgeblazen door de Vogons… Alan Rickman doet dan wel het stemmetje alleen van de depressieve robot aan boord van een ruimteschip, maar steelt doorheen de film wel de show.

 

Harry Potter

We kunnen het niet laten, het laatste woord krijgt professor Severus Sneep of Snape, naargelang je Nederlands of Engels praat. Dankjewel Alan, voor al die mooie filmmomenten!

 

Meer info

IMDB-pagina

 

SF47 Je leest dit op SF47.be, de grootste online Science-Fiction familie van België. Word lid en krijg toegang tot alle informatie!