Airwolf

Voor wie nooit de jaren ’80 beleefde, zal Airwolf een grote onbekende zijn. Nochtans is deze supersonische helicopterreeks deel van een hele resem Sci-Fi-series die de toon zette in dat decennium.

Airwolf is letterlijk Science-Fiction: Wetenschapsfictie. Deze supersonische helicopterreeks, vooral gekend door de magistrale orchestrale/synthesizer soundtrack van Sylvester Levay, was een typisch Amerikaanse reeks die liep van 1984 tot 1987. Een geheime zwarte (supersexy) helicopter met top technische snufjes, genaamd Airwolf wordt gebouwd ten midden van de “koude oorlog” en haar spionage-perikelen. Dat was dan ook het canvas waartegen piloten Stingfellow Hawke en Dominic Santini episode per episode vechten.

Oorspronkelijk was Airwolf door the “FIRM” ontwikkeld, maar onze 2 helden “bewaken” de helicopter, omdat zo piloot Hawke de overheid wil blijven dwingen om te zoeken naar zijn in Vietnam verdwenen broer.

Voor de echte fans bestaat Airwolf uit 3 seizoenen. Immers in het minder bejubelde seizoen vier werden de hoofdpersonen vervangen.

De show werd ontwikkeld door Donald Bellisario, eveneens bekend van een andere S.F.-klepper, Battlestar Galactica. Samen met Glen A. Larson, verantwoordelijk voor o.a. Knight Rider (denk: zelfde plot maar met een auto) & the A-team, domineerden ze de Vlaamse huiskamers toen van commerciële zenders nog geen sprake was…

Meer weten?

The Wolf’s lair

Wikipedia

Airwolf Themes (met muziek & helmen)

 

[imdb id=”tt0086662″]