De 12e Doctor geeft er de brui aan

Peter Capaldi houdt het voor bekeken. De Tardis wordt aan de kant geschoven. Maar waarom?

Capaldi stopt

Acteur Peter Capaldi stopt met Doctor Who. Hij vertelde over zijn vertrek in een radio-interview met Jo Whiley op BBC Radio 2. In het interview geeft hij aan dat het ‘tijd is om nieuwe uitdagingen aan te gaan.’ De acteur zegt over zijn rol als The Doctor dat het een ‘privilege was om te mogen doen’ en dat ‘niks meer bijzonder is geweest.’ Capaldi heeft toch wel gemengde gevoelens bij zijn beslissing. “Ik ben bedroefd, ik hou van “Doctor Who”. Het is een fantastisch programma om voor te werken. Maar ik voel dat het tijd is om iets anders te gaan doen.”

 

Oude rot

In 2013 nam Peter Capaldi het stokje over van Matt Smith als The Doctor. Dit was echter niet de eerste keer dat Capaldi verscheen in Doctor Who. In 2008 had hij een bijrol in ‘The Fires of Pompeii’, een aflevering uit het tijdperk waarin David Tennant de rol van The Doctor vertolkte. Voorheen was de acteur vooral bekend van de serie The Thick of It. Zijn contract liep dit jaar ten einde. Maar toen de producers hem vroegen of hij het wilde verlengen, antwoordde hij toch neen. “Ik ben altijd al iemand geweest die heel veel verschillende dingen doet”, verklaarde hij aan de BBC.

2017

De nieuwe, tiende reeks van de serie start deze lente. De laatste aflevering met Capaldi zal met Kerstmis te zien zijn op televisie.

 

SF47 Je leest dit op SF47.be, de grootste online Science-Fiction familie van België. Word lid en krijg een jaar lang toegang tot alle Science Fiction-informatie voor maar 5 euro!